Elimina stresul alimentar cu ajutorul produselor bio

Timp de sute de ani, sau chiar mai mult hrana și produsele pe care le consumau populațiile de pretutindeni erau bio. Nu există atât de multă poluare în aerul pe care îl respirăm și lumea nu avea motive să se întrebe dacă hrana pe care o consumă este sănătoasă. Acum însă lucrurile s-au schimbat radical. De aproape fiecare dată când dorim să cumpărăm un produs și citim ingredientele, vedem o mulțime de E-uri pe etichetă și partea cea mai proastă este că majoritatea dintre noi nu știm ce substanțe reprezintă acele E-uri sau dacă ele sunt bune, inofensive sau rele pentru sănătatea noastră.
Faptul că pe eticheta produselor este scrisă denumirea științifică a substanțelor componente nu ne este de ajutor deoarece nici în acest caz, cu excepția celor care lucrează sau au studii în domeniu, nu putem înțelege adevărata compoziție a produselor pe care le consumăm, indiferent că vorbim de alimente, cosmetice sau detergenți. În unele țări din străinătate pe produsele care conțin ingrediente naturale apare scris pe etichetă: all natural, adică în întregime natural. Și în țara noastră adoptarea unei astfel de legi ar fi o inițiativă extrem de bine venită pentru toată lumea, mai ales pentru cei interesați de sănătatea lor. O altă alternativă, pe care o avem acum la îndemână este aceea a cumpărării, în special a produselor alimentare, dar nu numai din magazine bio.
Magazin bio a devenit pentru mulți dintre noi sinonim cu sănătate. Bineînțeles că dacă facem cumpărăturile din astfel de magazine nu avem garantat un stil de viață sănătos. Asta implică mult mai multe lucruri, cum ar fi: sport, echilibru emoțional și spiritual, dar și un mediu înconjurător lipsit de poluare și o alimentație cât mai sănătoasă.
În epoca contemporană este foarte greu să ducem o viață sănătoasă, deoarece mulți dintre factori care ne influențează sănătatea nu depind de noi. Dar putem totuși să evităm produsele care știm că ne fac rău sau cel puțin să le consumăm din ce în ce mai rar.
Mai nou există o preocupare tot mai mare pentru consumul de produse bio. Au apărut inclusiv site-uri cum ar fi: www.bioaleea.ro , care ne oferă diverse produse, de exemplu: diverse alimente, cosmetice, detergenți, precum și o gamă de produse speciale: fără gluten, fără zahăr, fără sare, sau fără lactoză. Aici putem găsi și anumite mărfuri la care nu ne-am fi gândit: detergenți bio pentru copii și scutece eco.
Aceste produse sunt recomandate deoarece au certificat eco și putem fi siguri că cel puțin în mare parte ele sunt naturale. Lucru pe care nu putem să-l spunem despre unele alimente care teoretic ar trebui să fie sănătoase: cerealele, fructele, legumele, laptele și multe altele. Dacă mergem la supermarket vedem că alimente perisabile sunt aduse de la mari distanțe, din Spania, Portugalia, Italia, Turcia, Taivan și altele. Aceste alimente, în special fructe sunt aduse în cantități mari, lucru care ne face să ne întrebăm, există vânzări foarte mari pentru aceste alimente, sau stau în depozite, mijloace de transport și în magazine săptămâni întregi înainte de a fi consumate ? Evident ele își păstrează culoarea și aspectul cu ajutorul substanțelor schimice pe care le conțin.
Recomandările, pe care toți le știm, dar puțini le punem în prectică sunt să consumăm cât mai multe fructe și legume de sezon, dacă se poate să le cultivăm noi înșine, să avem o alimentație echilibrată, să evităm mâncarea fast food, precum și produsele despre care știm că sunt dăunătoare.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *