Cum scapam de stresul cu animalutele de companie

În ultimii ani a explodat numărul persoanelor care și-au cumpărat un animal de companie, indiferent dacă este un cățel, o pisică sau alt animăluț care aduce bucurei în casa multor oameni. Din nefericire odată cu adoptarea unui astfel de animal în casă acesta poate să aducă diverși paraziți care sunt periculoși pentru stăpțni și în principal pentru copii. Pentru a evita eventualele  neplăceri care pot apărea atunci când avem un animal de companie în casă trebuie să apelăm la un cabinet veterinar unde profesioniștii să se ocupe de acesta. Serviciile de care nu putem scăpa cand ne cumpărăm un pet sunt: consultațiile,
vaccinarile, deparazitarile, obținerea unui carnet de sanatate, microcipuirea ș.a.m.d. Dacă căutați un cabinet veterinar suceava puteți apela cu încredere la Clinica veterinară Fanvet. De multe ori iubitorii de animale nu știu care sunt responsabilitățile pe care ar trebui să le aibă odată cu adoptarea unui animal de companie. Pe site-ul acestora putem afla diverse informații utile cum ar fi:

Proprietarii de animale trebuie să ia în considerare aspecte precum hrana, educarea, integrarea in noua familie, vaccinarile, examinările medicale regulate, deparazitarile profilactice, serviciile de sterilizare/castrare precum și asigurarea unui confort psihologic. De la echipa Fanvet puteti afla informatii despre alimentele de care are nevoie animalul d-voastra de companie pentru a creste puternic. În funcție de varsta catelului sau pisicii , greutatea corporala sau problemele medicale, medicii de la clinica Fanvet vă pot ajuta să alegeți un regim alimentar care îndeplinește toate cerințele nutriționale ale animalului d-voastra de companie. Cateii si pisicile sunt protejati impotriva multor boli infectioase de anticorpii prezenti in laptele mamei (colostrum) pe care il primesc inca din primele ore de viata. Protectia oferita de anticorpii specifici materni dureaza in jur de 2-3 luni. Acesta este motivul pentru care programul de vaccinare incepe in jurul varstei de 5-6 saptamani la catei si 7-8 saptamani la pisici cu prima injectie, ulterior stabilindu-se urmatoarele date de vaccinare.
Multi oameni sunt de parere ca daca isi vaccineaza cainii si pisicile cand sunt mici, imunitatea data de vaccin ii va proteja tot restul vietii. Din nefericire acest lucru este total neadevarat. Mentinerea protectiei se face prin vaccinarea de rapel la intervale de timp regulate.
Revaccinarea stimuleaza raspunsul imunitar astfel incat perioada de protectie sa se mentina. In lipsa acestor vaccinuri, sistemul iminitar al cainelui d-voastra nu este capabil sa-l apere de boli grave, adesea fatale.
Programul de vaccinare va fi adaptat pentru fiecare animal de catre medicul veterinar, in functie de modul de viata si riscul la boli la care este expus animalul de companie.

Cei de la Clinica Veterinară Fanvet se ocupă de toae afecțiunile curente care pot să apară la animalele de companie, cum ar fi: paraziți interni și externi, eutanasierea, infecții ale urechii, vaccinare, cosmetică, microcipuire s.a.  Apelând la serviciile oferite de profesioniști puteți scăpa de stresul pe care îl poate provoca un animal de companie dacă are probleme de sănătate. Dacă vă respectați pe dumneavoastră trebuie să oferiți același respect și animalului de companie, iar un animal sănătos vă va aduce mult ebucurii.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *