Casele, progres sau regres ?

Atunci când vine vorba de case fiecare are propria lui părere cu privire la casa ideală. Pentru unii acasă înseamnă confortul unei locuințe, pentru alții locul în care întâlnesc persoanele dragi, iar pentru alții locul în care se pot relaxa după o zi lungă de muncă.
De la locuințele în peșteră până la zgârie nori casele au suferit schimbări în permanență. Nu cu mult timp în urmă bunicii sau străbunicii noștri locuiau încă în case de lut și surprinzător mai există încă astfel de case, care rezistă și azi.
Ceea ce pentru unii înseamnă modern, pentru alți înseamnă demodat și depășit. Tot mai la modă este să se construiască case ecologice. Există chiar și site-uri care promovează astfel de case, cum ar fi: www.case-din-lemn.eu un site unde puteți admira cele mai frumoase case din lemn. Însă eco nu înseamnă numai locuințe din lemn, ci și diferite combinații inedite de material: au apărut de exemplu case construite din baloți de fân.
Sigur că ne întrebăm cum a fost posibil ca în trecut să se construiească monumente grandioase, care rezistă până azi și asta 100 % eco, de multe ori acestea fiind construite doar din piatră, fără mortar. Arhitecții și arheologi încearcă și acum să descopere misterul acestor monumente, acum cu o nouă tehnologie laser.
Așa că înainte de a vă construi o casă: gândițivă bine ce vreți, o casă din BCA, cărămidă sau beton, ori o casă ecologică, din materiale prietenoase cu mediu și cu aspect de multe ori mai plăcut și mai inedit decât materialele obișnuite de construcție. Un mare avantaj al caselor ecologice este acela că prețul lor este cu 30 – 40 % mai redus decât al caselor normale. Și dacă tot veni vorba de costuri, de multe ori aceste case sunt însoțite de panouri solare sau recipienți de colectare a apei, deasemenea pentru a economisi și a fi independenți din punct de vedere energetic.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *