Terapie prin masaj

artemis_bucurestiDovezile științifice realizate pe terapia prin masaj sunt limitate. Oamenii de știință nu sunt încă siguri ce schimbări au loc în organism în timpul masajului, fie că influențează sănătatea, și, dacă da, cum o infulențează. Un centru străin de medicină complementară și alternativă este specializat pe astfel de studii tocmai pentru a putea răspunde la aceste întrebări și să poată identifica scopurile pentru care un masaj ar putea fi de mare ajutor.
Terapia prin masaj pare să aibă puține riscuri serioase dacă este folosit în mod corespunzător și acesta este realizat de un maseur profesionist instruit.
Într-un studiu efectuat în anul 2007 care a inclus o valoare estimata de 18 milioane de adulti din SUA și 700.000 de copii ce au primit terapie prin masaj în anul precedent a reieșit faptul că oamenii folosesc masajul pentru o varietate de scopuri legate de sănătate, inclusiv pentru a calma durerea, pentu reabilitarea leziunilor sportive, pentru a reduce stresul, a-și crește nivelul de relaxare etc. Masajul se adresează si problemelor de anxietate și depresie, precum și pentru o stare de bine generală.
Termenul “terapie prin masaj” cuprinde mai multe tehnici. În general, terapeuții presează, freacă, iar în caz contrar manipulează mușchii și alte țesuturi moi ale corpului. Ei folosesc cel mai des mâinile și degetele, dar își pot folosi și antebrațele, coatele, sau picioarele.
Există mai multe tipuri de masaj iar printre acestea se numară: masaj suedez, masaj chinezesc, masaj anticelulitic, masaj terapeutic, rexlexoterapie, masaj de relaxare, de drenaj limfatic, best erotic massage, masaj sportiv, antistres, masajul esalen, masajul californian etc.
Masajul suedez este folosit atunci când pacientul are nevoie de recuperare după o suferință gravă. Acest masaj este folosit și preferat de sportivii de performanță deoarece masajul constă în masarea cu creme antiinflamatoare, uleiuri relaxante.
Masajul chinezesc este practicat de peste 2000 de ani iar în anul 1949, guvernul chinez a recunoscut oficial beneficiile medicale ale masajului și a aprobat Tui Na. Acesta a fost încorporat oficial în medicina tradițională chineză ca o terapie medicală ce poate fi utilizată pentru probleme unde acupunctura și plantele au fost mai puțin eficiente. Tui Na a fost considerat o formă exterioară de masaj și este folosit pentru a da tratamente speciale pentru oameni de toate vârstele, de la copii până la vârstnici. Această terapie chineză face uz de tehnici de compresie ritmice de-a lungul diferitelor canale energetice ale corpului pentru a stabili un flux armonios în tot corpul și aducându-l înapoi la echilibru. Acesta funcționează profund cu energia pozitiva a corpului.


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Terapie prin masaj”

  1. Daniel Avatar

    Frumos articol, multumesc pentru recomandare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *