Pictura cu aerograf

Conceptul de pictura cu aerograf a fost introdus inca din momentul in care omul Neolitic a inceput sa zdrobeasca fructe de padure in gura si sa le imprastie pe peretii pesterilor. Aerografele au fost insa, inventate in jurul secolului XX. De atunci artistii au folosit aceasta unealta pentru a crea opere uimitoare de arta. Iata cateva sfaturi pentru a-ti putea crea propria opera cu ajutorul acestui instrument.
Primul pas este asamblarea materialelor. Un proces de aerografiere necesita mai multe obiecte. Spre exemplu, pe langa aerograf vei avea nevoie si de compresor aerograf si de vopsea speciala. Este important, de asemenea, sa stii cum va contribui fiecare componenta a sistemului aerograf la obtinerea efectului dorit. Aerografele sunt de doua tipuri: cu actiune simpla si cu actiune dubla. Cele cu dubla actiune vor oferi un control mai mare, in timp ce tipul celalalt contine mai putine parti mobile si poate fi curatat mai usor.
Pasul urmator este pregatirea culorilor de vopsea aerograf. Folosind bolurile sau borcanele din setul aerograf, amesteca vopseaua acrilica cu putina apa, astfel incat sa obtii o consistenta ca cea a cernelii. Fiecare proiect necesita vopsele diferite. Ia in considerare suprafata pe care vei picta si ajusteaza in mod corespunzator. Spre exemplu, pictura pe textile are nevoie de culori moi si flexibile care nu vor crapa dupa ce au fost purtate sau spalate. In mod opus, o vopsea mai dura, inflexibila este mai potrivita pentru suprafetele metalice.
Acum poti incepe aerografierea. Schiteaza un contur usor al desenului, folosind un creion mecanic. Foloseste o guma de sters petru a elimina orice urme nepotrivite si incearca sa deschizi pe cele de care ai nevoie cat mai mult posibil. Acum poti incepe sa pictezi. Pulverizeaza cate o culoare pe rand, incepand de jos in sus. Vei dori sa treci de la culorile deschise la cele inchise si sa umpli zonele generale primele. Acopera zonele pe care nu doresti sa le pictezi. Pentru a face acest lucru va trebui sa acoperi pictura cu o foaie de plastic cu spatele adeziv si sa tai apoi in jurul zonei ce nu trebuie pictata.
Atunci cand ai terminat opera, adauga un fixativ peste vopsea pentru a o sigila. Stai cam la 1 m departare si pulverizeaza folosind miscari orizontale continue. Lasa primul strat sa se usuce si aplica un al doilea folosind miscari verticale.
Imediat dupa ce ai terminat spala aerograful, astfel incat sa nu se usuce vopseaua in interiorul acestuia.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *