Condusul in siguranta pe timpul verii

fomcoFara zapada sau gheata pe care sa aluneci, probabil vei gandi ca vara este cea mai sigura perioada pentru soferii de camion. Ploile de primavara sau schimbarile bruste de temperatura din timpul toamnei au disparut, insa vremea calda vine cu setul sau de riscuri, iar soferii trebuie sa fie constienti de ele.
Copiii mici sunt cel mai important lucru de urmarit pentru soferii de camion in timpul lunilor de vara. Cu scoala terminata si cu vremea buna, copiii vor iesi in numar mare, pe biciclete, pe skateboard, activitati ce le distrag atentia de la siguranta in trafic. Intre timp, soferii adolescenti vor testa de asemenea, aptitudinile lor de conducere. Acestia sunt deseori ne-experimentati si nu iau cele mai bune decizii pe drum, asadar fii pregatit pentru condusul lor neconventional.
Constructiile de drumuri sunt frecvente in timpul verii si este vital sa fii alert la echipele de lucru. Atunci cand traficul este ingustat doar pe o banda sau doua, soferii grabiti pot pune pe toata lumea in pericol. Limita de viteza in aceste zone este deseori redusa si traficul se poate bloca fara avertisment. Asigura-te ca verifici oglinzile pentru a fi la curent cu traficul din jurul si din spatele camionului si ca poti mentine o distanta sigura. O camera video auto  te poate ajuta in acest context.
Stresul provocat de caldura se instaleaza in conditii de canicula si umiditate crescuta si se poate intampla oricui atunci cand sistemul natural de racire al corpului este suprasolicitat. Poate rezulta in crampe si epuizare. Soferii inchisi intr-un spatiu mic precum cabina camionului pot experimenta aceste conditii ale caldurii daca aerul conditionat inceteaza sa mai functioneze sau daca soarele bate doar intr-o parte. Pentru a te proteja bea multa apa si evita cafeaua, alcoolul si bauturile energizante ce iti pot deshidrata trupul. In final, asigura-te ca instalatia de aer conditionat camion functioneaza.
O inspectie amanuntita inainte de a porni la drum iti va mentine camionul in stare buna. Verifica lichidul de racire si uleiul pentru a te asigura ca motorul nu se va supraincalzi. Vara nu este timpul in care sa iei vacanta de la siguranta. Scoala s-a terminat, turistii si cei din afara orasului abunda, motociclistii fac slalom printre masini, echipele de la drumuri si poduri lucreaza, iar soarele straluceste. Pastrarea acestor primejdii in minte iti va asigura sosirea la destinatie in siguranta si la timp.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *