Pietrele semipretioase catre prezent

gemsalePietrele semipretioase pot parea banale pentru cei care sunt interesati numai de valorile clasice (aur, diamante, safire, rubine, etc), insa acestea au un farmec aparte, care nu poate fi egalat de alte pietre sau minerale. Exista unele pietre semipretioase care ascund in ele adevarata istorie a lumii, pietre care s-au format in mii de ani si care “au trecut” prin multe, care s-au transformat dintr-un bob de nisip si au ajuns sa fie descoperite si valorificate de catre oameni.

De exemplu, agatele, care sunt cele mai populare pietre semipretioase, sunt de fapt o varietate a mineralului de cuart, care s-a cristaziat in timp si a capatat dungi de diferite culori, reusind in final sa arate ca o piatra semipretioasa frumos colorata. Nuantele agatelor sunt foarte diferite, in functie si de locul in care s-au format, de minereurile din sol, de mineralele cu care au interactionat si asa mai departe. Agatele sunt de obicei formate in rocile vulcanice si de-a lungul timpului, deoarece au fost foarte cautate au fost si falsificate. Azi nu mai reprezinta o problema descoperirea acestora si nici prelucrarea lor, de aceea numarul de falsificari a scazut radical. Datorita evolutiei tehnologiei de exploatare a agatelor, acestea au ajuns sa aiba preturi foarte accesibile oricui.

Din agat se pot realiza diverse obiecte de décor, pot fi folosite pentru a placa anumite obiecte sau, daca sunt taiate in bucati mici, pot fi folosite pentru a se crea podoabe din ele: margele si accesorii, coliere, bratari, cercei, se pot monta in inele sau pot fi atasate pe diferite tesaturi pentru a crea efecte deosebite. Bijuterii si accesorii au fost create din agate inca din epoca de bronz, asa cum arata cele mai recente descoperiri.

Chiar dumneavoastra, va puteti achizitiona agate sau alte pietre semipretioase si puteti sa va creati propriile design- uri pentru bijuterii. Exista acum posibilitatea de a cumpara anumite accesorii pe care le puteti folosi pentru a le impodobi cu pietre semipretioase, creind astfel bijuterii noi, originale. De asemenea, pentru o bluza dintr-un material fin si elegant, in loc de nasturi puteti sa folositi pietre semipretioase. Daca, de exemplu, v-ati plictisit de un sirag de margele multicolore, realizat din pietre semipretioase de diferite culori, puteti sa il reinventati. Desfaceti colierul initial si realizati un joc minunat de culori. Puteti crea contraste interesante intre pietre semipretioase ce au culori complementare (rosu cu verde, portocaliu cu albastru, etc) sau puteti sa le grupati in degradeuri sau ca pe culorile curcubeului. Aveti la dispozitie o multitudine de posibilitati, totul este sa aveti putina fantezie si ceva rabdare, pentru a insira margele pe ata sau pentru a le lipi pe bratari, incaltaminte, esarfe sau alte obiecte.

Ati putea, de asemenea, sa incercati sa realizati chiar si adevarate opere de arta, atasand pietre semipretioase pe anumite obiecte: o cutie de bijuterii, un suport de birou, chiar si o vaza sau alte articole de uz curent. Efectul va fi, cu siguranta, unul special, iar dumneavoastra va veti inconjura de obiecte minunate, care va vor incanta ochiul.

Asa cum spun americanii: Sky is the limit! Totul tine numai de dumneavoastra si de fantezia si imaginatia de care dati dovada!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *