Cum cumparam o baterie

Atunci cand cumperi o baterie moto  sau auto noua este indicat sa achizitionezi modelul cu cea mai mare capacitate de rezerva sau cu cel mai mare rating amp. pe ora. Desigur dimensiunea fizica, cablarea si tipul de terminal trebuie sa fie luate considerate. Poate doresti sa iei in considerare un acumulator cu gel sau un model AGM, mai degraba decat o unul cu celule umede, in cazul in care acesta va fi utilizat intr-un mediu mai aspru sau nu va primi intretinere si incarcare regulata.

Asigura-te ca achizitionezi tipul corect de baterii  pentru munca pe care trebuie sa o faca. Aminteste-ti ca bateriile pentru pornirea motorului si acumulatorii cu ciclu adanc sunt diferiti. Varsta unui acumulator este foarte importanta. Cu cat un acumulator sta mai mult si nu este reincarcat, cu atat mai mult se poate aduna sulfura pe placi, care este extrem de daunatoare. Cele mai multe modele au o data de fabricatie pe ele. Luna este indicat printr-o litera, „A” fiind ianuarie si un numar, „4” fiind 2004. C4 ne-ar spune ca bateria a fost fabricat in martie 2004. Aminteste-ti: cu cat mai nou cu atat mai bine. Litera „i” nu este folosita, deoarece acesta poate fi confundat cu numarul 1.

Media de viata a bateriei a devenit mai scurta, pe masura ce necesarul de energie a crescut. Doua plangeri sunt extrem de comune „bateria mea nu va suporta o sarcina” si „acumulatorul meu nu poate sustine o sarcina”. Doar 30% din produsele vandute astazi ajung la pragul de 48 de luni. De fapt, 80% din toate esecurile acestora sunt legate de strangerea sulfatului la suprafata acestora. Aceasta acumulare are loc atunci cand moleculele de sulf din electrolit (acid de baterie) se descarca atat de mult incat incep sa acopere placile de plumb ale acumulatorului. Cauzele de sulfatare sunt numeroase. Printre acestea se numara si faptul ca aceasta sta prea mult timp intre incarcari (aceasta perioada trebuie sa fie de mai putin de 24 de ore pe vreme calda si de pana la cateva zile pe vreme rece) si ca este depozitata fara a primi energie.

Garantia bateriilor este conceputa in favoarea producatorului. Sa presupunem ca ai cumparat un produs cu o garantie de 60 de luni si acesta functioneaza doar 41 de luni. Garantia este pro-evaluata, asadar atunci cand se iau lunile folosite impotriva pretului de vanzare cu amanuntul complet al acestuia vei ajunge sa platesti aproximativ aceeasi bani, ca si cum l-ai fi achizitionat la pretul de vanzare.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *