Cutiuta cu bijuterii

De mii de ani, omenirea a perfectionat arta de taiere a pietrelor pretioase pentru a descoperi adevarata frumusete a unui diamant. Cu mare grija, precizie si printr-un proces de lunga durata, o astfel de piatra pretioasa este adusa la viata prin taiere si prin lustruire, astfel, atunci cand achizitioneaza o bijuterie incrustata, cei mai multi oameni sunt uimiti de stralucirea si finisajele lucioase ale metalului.

Diamantele vor dura – asigura-te ca si stralucirea acestora va face la fel

Ultimul proces atunci cand un inel de logodna este pus in cutiuta de bijuterii este stergerea acestuia cu o carpa de lustruire micro. Acest lucru asigura ca stralucirea inelului nu se diminueaza cand soseste la client, astfel este indicat sa eviti atingerea acestora cu degetele. Uleiurile naturale de pe piele reduc instantaneu sclipirea unei astfel de pietre. Daca totusi o atingi, foloseste o carpa de lustruit curata pentru a indeparta amprentele si grasimea.

Curatarea bijuteriilor cu diamante

O abordare usoara a curatarii unei bijuterii incrustate cu pietre pretioase este sa o lasi la inmuiat peste noapte, o data pe saptamana, in solutie de curatare a ferestrelor. Eliminarea murdariei si grasimii se poate face cu ajutorul unei periute de dinti moale. Crema de maini si grasimea naturala atrag murdaria si praful, care se strang si se usuca in partea din spate a setarii si pe partea din spate a pietrei in sine. Este recomandata utilizarea unei pensule speciale pentru acest scop. Fii atent atunci cand incerci sa ajungi in spatele pietrei si evita forta inutila care ar putea deteriora modelul. Setarile stil tensiune si cele bezel sunt in general mai expuse riscului. Odata ce inelul este curat, clateste-l cu apa si in cele din urma sterge-l cu o carpa fara scame.

Unele bijuterii, cu ani de murdarie acumulata, necesita uneori curatarea cu ultrasunete. Unitati domestice de curatare cu ultrasunete pot fi achizitionate la un cost rezonabil, in timp ce solutiile mai bune folosite de bijutieri presupun caldura, o solutie de curatare adecvata si pulsuri ultrasonice care vor indeparta murdaria. Ocazional, odata curatate, se poate crea un spatiu intre diamant si setare. Daca setarea s-a mutat de-a lungul anilor si murdaria a ramas prinsa intre gheare si piatra, acest lucru poate deveni evident odata curate. Va trebui sa strangi setarea pentru a rectifica acest lucru.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *