Pastrarea pilotei pe timp de vara

pilota_lanaVara nu mai vrem sa auzim de pilote, cu toate ca iarna le cautam pe cele mai calduroase. Vara ne e suficient sa folosim un cearsaf de la o lenjerie de pat, deoarece pe timpul noptii e de multe ori foarte cald. Daca vrei sa cumperi pilote din puf si pene de gasca, pilote patru anotimpuri, lenjerii de pat de lux, lenjerii de pat din bumbac satinat sau egiptean, intra pe site-ul asternuturisiprosoape.ro si vezi ofertele disponibile.

Revenim acum la pilote. Asa cum spuneam la inceput, ele trebuie puse la pastrat pe timp de vara. Primul lucru pe care trebuie sa il faci inainte de a pune pilota la pastrat este sa o speli. De-a lungul anului se aduna foarte mult praf si murdarie si este  esential ca aceasta sa fie spalata macar o data pe an. Bag-o in masina de spalat, spal-o in mod corespunzator (in functie de datele de pe eticheta) si usuc-o intr-un loc bine aerisit, astfel incat sa nu prinda un miros neplacut.

Dupa ce pilota a fost spalata, cauta un loc in care sa o depozitezi. Locul respectiv trebuie neaparat sa fie ferit de umezeala, dar si de razele puternice ale soarelui.

Pentru a nu te trezi cu surpriza ca pilota a fost atacata de molii, foloseste levantica sau naftalina. Astfel le vei tine la distanta.

Pentru a nu patrunde din nou praful in pilota abia spalata, foloseste o protectie din panza sau aseaz-o intr-o cutie.

Periodic, pentru a te asigura de faptul ca nu prinde un miros neplacut, scoate-o la aerisit.

Daca vei pastra pilota asa cum se cuvine, in perioada rece te vei putea bucura din nou de caldura ei in cele mai bune conditii. Daca nu vei proceda astfel, pilota se poate deteriora in timp si poate prinde un miros extrem de neplacut.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *