Portugalia – un loc pentru o vacanta de vis

Portugalia a reprezentat pentru mine aprope tot timpul o tara plina de mister, in care traditiile si spiritul de aventura este combinat cu modernitatea europeana, rasariteana care pare sa cucereasca turistii cu farmecul sau aparte. Ideea de vacante Portugalia a fost adoptata de ceva timp si la noi, in Romania. Chiar daca initial, scepticismul s-a manifestat usor printre turistii obisnuiti cu destinatii central europene, Portugalia a castigat treptat adepti atrasi de mister si de oferte pentru vacante, concedii cat si sejururi all inclusive. Astfel Portugalia s-a impus in preferinte destul de usor, intr-un timp care a surprins chiar si pe specialistii din agentiile de turism. Acum ajung sa fie la mare cautare vacante in Algarve sau vacante in Estoril, zone considerate de turisti ca fiind extrem de frumoase. Asa ca an de an un numar impresionant de turisti alege sa viziteze Portugalia, tara care atrage cu farmecul sau aparte si care combina spiritul ocidental cu cel mediteranian. Unii pasionati de istorie mi-au spus chiar ca au petrecut zile incredibil de frumoase pe parcursul vizitei realizate in Portugalia. Am ramas placut impresionat sa aud si faptul ca Portugalia gazduieste impresionante centre universitare, istorice si arheologice care fac deliciul oricarui sejur indiferent de scopul acestuia. Si spun asta pentru ca Portugalia pune la dispozitie atat locuitorilor ei cat si turistilor nenumarate plaje de o autenticitate rara, gata sa impresioneze orice turist pasionat de litoral.

In cazul meu, vacantele trebuie mereu sa aibe o incarcatura emotionala aparte. Imi place sa vad locuri noi despre care sa pot povesti mai apoi atat prietenilor mei cat si cititorilor blogului meu nisat oarecum pe domeniul turismului. In Portugalia am fost de doua ori si am ramas extrem de impresionat de frumusetile locurilor pe care am reusit sa le vad atunci. Prima data am fost in interes oarecum de business, pentru cateva zile in orasele Porto si Lisabona. Ulterior cand cautam vacante in Portugalia am ajuns cu ajutorul unei agentii de turism la care mai apelasem in trecut pentru sejururi si vacante. Am ramas cu o colectie impresionanta de amintiri traite impreuna cu cei dragi, o parte dintre acestea fiind înrămate pe pereții livingului in care se mai gasesc cateva suveniruri din Portugalia.

Portugalia este o destinatie de vacanta cu adevarat veritabila. Parerile regasite pe diferite forumuri de vacanta m-au convins ca trebuie sa mai ajung pe acolo cu siguranta. Este o tara extrem de expresiva cu oameni ale carei culturi merita analizata si inteleasa. Marile bazaruri din centrele oraselor mari, locatiile turistice cat si plajele intinse fac din Portugalia destinatia ideala pentru o vacanta. Daca si tu ai fost in Portugalia, mi-ar placea sa-mi spui cum ti s-a parut si ce locuri ai reusit sa vezi! Mi-ar prinde bine acest lucru pentru ca in viitorul apropiat imi doresc sa ma reintorc pentru a realiza un nou traseu turistic, in care mi-ar placea sa vad locuri si peisaje noi, avand posibilitatea desigur de a cunoaste oameni noi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *