De ce avem nevoie de servicii de proiectare?

servicii_proiectareDin ce in ce mai mult in ultimii ani se pune un foarte mare accent pe ceea ce presupune dimensionarea corecta a cladirilor ce urmeaza a fi construite. In acest sens din ce in ce mai multe firme specializate aleg sa ofere servicii de proiectare constructii, astfel incat imobilele construite sa poata conferi beneficiarilor siguranta in exploatare de care este atata nevoie.

Aceste servicii de proiectare constructii vin ca urmare a faptului ca se incearca pe cat posibil sa se anticipeze raspunsul unei cladiri la anumite forte si solicitari, unele dintre acestea fiind cele uzuale, iar in anumite cazuri vorbind de cele particulare precum incarcarea provenita din unde seismice.
Ce aduce cu sine proiectarea unei constructii? In primul rand acest lucru este cel care practic da startul atunci cand vine vorba despre construirea unui imobil.

Fara proiectare nu ar exista constructiile in sine si nici nu am putea sti cu exactitate care sunt valorile incarcarilor la care acestea ar putea ceda. Practic un serviciu de proiectare constructii este cel care traseaza limitele in care un imobil se poate desfasura in conditii optime, chiar si atunci cand solicitarea se produce.

La fel de adevarat este si faptul ca prin intermediul unui serviciu de proiectare se traseaza si imaginea conceptului structural. Modelarea grafica cu ajutorul unui program special ne poate ajuta sa ne facem o idee asupra felului in care va arata structura noastra in mod final prin suprapunerea de straturi virtuale, ca si cum am construi in mod normal.

Din etapa de proiectare putem afla o multitudine de informatii utile cu privire la constructia noastra. Putem sti ce anume o determina sa se comporte intr-un anume fel sau cum putem preintampina aparitia unor suprasolicitari. De cele mai multe ori proiectarea in constructii ne arata care sunt sarcinile maxime admise, drept pentru care ea trebuie tratata cu responsabilitate si seriozitate.

Din considerente de siguranta etapa de proiectare a devenit obligatorie de cativa ani, iar acest lucru este unul benefic in ciuda costurilor care poate determina anumite persoane sa refuze acest lucru.
Din cauza a nenumarate accidente s-a introdus aceasta reglementare care stabileste practic necesitatea de a sti care sunt conditiile optime de utilizare a unei constructii.

Sigur ca nu in toate cazurile serviciile de proiectare sunt inacesibile din punct de vedere al pretului. Una dintre cele mai bune firme de constructii si anume www.avangart.org pune la dispozitia clientilor sai cele mai bune astfel de servicii la preturi cu adevarat bune, astfel incat procesul de construire sa poata fi demarat in siguranta si cat mai repede posibil.

Proiectarea reprezinta o etapa importanta ce nu poate fi sarita din vedere si ne bucuram sa stim ca acum aceasta parte a constructiilor nu mai mai este ignorata. Pe langa acest serviciu de proiectare mai este necesara si semnatura avizata a unui proiectant, iar acest lucru ne face sa credem ca proiectul acesta este unul serios, exact ca si cel de construire a imobilelor. Desi pare a fi o joaca, a construi o casa nu este deloc asa. Acest lucru presupune responsabilitate si seriozitate, caracteristici pe care in mod cert le veti gasi la o firma specializata in acest domeniu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *