Captain fantastic

Pentru că e primul articol din categoria recenziilor de film trebuie să fac o mică precizare legată de această categorie. Recenziile nu au ca scop prezentarea unui film pentru calitățile sale regizorale, premii obținute și tehnică de filmare.
Dorim să vă recomandăm pelicule care au legătură directă cu tematica site-ului, dar și care au o legătură indirectă, pentru că, conțin idei, concepte sau sunt prezentate situații de viață care ne dau de gândit şi au potențialul de a ne face să creștem atât la nivel intelectual,emoțional și spiritual.

Un astfel de exemplu este filmul ”Captain fantastic”. Eu am reușit sa-l vad doar acum câteva zile, deși a apărut deja in 2016. Cred că totuși titlu e unul nepotrivit pentru calitățile acestei pelicule. Te aduce cu gândul mai ales catre filme gen ”Captain America”. Poate de aceea l-am și trecut cu vederea până acum.

Mai jos e trailer-ul oficial:

Pe scurt, filmul prezintă o familie, mai aparte de ceea ce e privit normal de societate, care au decis să renunțe la o viață conformistă. De accea, au ales să trăiască și sa-și educe cei 6 copii într-o pădure din apropierea oceanului Pacific. Totul pare paradisiac, la o primă vedere. Copii sunt fericiți, sănătoși şi foarte inteligenți pentru că părinții au avut grijă şi de partea asta.
Viața în mijlocul naturii, modul direct, uneori aparent dur, dar onest în care sunt tratați și pregătiți pentru viață copii sunt de fapt metoda naturală prin care ar trebui crescuți şi educați copii.
Totuși în momentul când sunt puși în situația de a se întoarce în societate apar multe situații, care pun sub semnul întrebării genul acesta de viață și educație. Filmul subliniază foarte bine aceste contraste și te pune de multe ori în situația de a te întreba care e soluția ideală.
Răspunsul meu e că nu există, iar o combinație dintre cele două stiluri de viață e cea mai potrivită.

E un film care merită cu siguranță sa fie văzut pentru ideile legate de educație, societate, viață și moarte, religie!

Câteva dintre scenele mele preferate:

Voi ce părere aveți despre acest film și subiectele tratate?


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *